کسانی که فرمایشات رهبر انقلاب را دنبال میکنند، به خوبی واقفند که ایشان در تاریخ هفدهم مرداد 1375 به روشنی کاربرد این مفهوم در سیاست خارجی را تبیین کردهاند و اشاره اخیر ایشان، به این سخنرانی بوده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با فرماندهان سپاه پاسداران ضمن موافقت با حرکتهای صحیح و منطقی در سیاستهای خارجی و داخلی با اشاره به مسئله که سال ها پیش نیز تشریح کرده بودند، از موافقت خود با «نرمش قهرمانانه» سخن گفتند. هرچند حضرت آقا با مثال تاکتیک نرمش در کشتی برای پیروزی نهایی این عبارت را روشن فرمودند اما برخی رسانه های بیگانه و همراهان داخلی آنها سعی کرده اند این فرمایش را نشانه تمایل رهبری به عقبب نشینی در مسئله هسته ای نشان دهند و اینگونه استدلال کرده اند که منظور ایشان از «نرمش قهرمانانه»، محتوای همان کتاب صلح امام حسن (ع) است که توسط آقا ترجمه و از زیر عنوان «پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ» برای آن استفاده شده است.
جریان ضدانقلاب که صلح امام حسن (ع) را نیز نوعی عقب نشینی معرفی می کند، سعی دارد اینگونه به افکار عمومی القا کند که رهبری چراغ سبز «کوتاه آمدن در مسئله هسته ای را داده اند». این تفسیر غلط اما نه تنها نگاه اشتباه به مسئله صلح امام حسن (ع) است و با رویکرد رهبر انقلاب همخوانی ندارد، بلکه کسانی که فرمایشان رهبر انقلاب را به عنوان راهبرد جمهوری اسلامی دنبال می کنند، به خوبی واقفند که ایشان در تاریخ هفدهم مرداد 1375 به روشنی کاربرد این مفهوم در سیاست خارجی را تبیین کرده اند و اشاره اخیر ایشان، به این سخنرانی بوده است.
ایشان در این دیدار که دقیقا با مسئولان دستگاه دیپلماسی است می فرمایند: «نمایندگان سیاسى جمهورى اسلامى ایران در جهان باید تیزتر از شمشیر، نرمتر از حریر و سختتر از سنگ و پولاد باشند. عرصه سیاست خارجى میدان نرمشهاى قهرمانانه است، اما نرمشى که در برابر دشمن تیز باشد. بنا بر این دیپلمات هاى ما باید در مواضع اصولى خود مستحکم بایستند و استقامت و پایمردى حضرت امام خمینى (رض) را الگوى خود قرار دهند».
طبق نص صریح سخنان مورد اشاره، در اینجا نیز هیچ عبارتی در رابطه با کوتاه آمدن یا سازش کردن و تسلیم شدن ولو موقتی مانند آنچه در رابطه با صلح امام حسن و یا صلح حدیبیه بکار می رود و عباراتی از این دست که الآن در رسانه ها معمول شده وجود ندارد.
رهبری در این سخنان صریحا اشاره می فرمایند که نمایندگان سیاسی جمهوری اسلامی باید نرمشی تیزتر از شمشیر و سخت تر از پولاد و سنگ داشته باشند و بر مواضع اصولی خود مستحکم بایستند و استقامت و پایمردی امام(ره) را الگو قرار دهند.
هدف کشتی گیر، غلبه نهایی بر رقیب و نرمش یک تاکتیک موقت است که هیچ نسبتی با عقب نشینی ندارد. «واگذار کردن بازی به رقیب به امید برد در آینده» را نمی توان نرمش نامید، در جریان همین بازی کنونی باید نرمش تاکتیکی به خرج داد و پیروز از میدان خارج شد.